danelian

Η Ιστορία Του Διαμαντιού


Το όνομά του έχει ελληνική προέλευση! Προέρχεται από τη λέξη «αδάμας» που σημαίνει αδάμαστος. Οι αρχαίοι Έλληνες έκπληκτοι από τις ιδιότητες και τα φυσικά χαρίσματα της πέτρας, πίστεψαν ότι η ονομασία «αδάμαντας» ταιριάζει απόλυτα στην αψεγάδιαστη ομορφιά και την εκπληκτική λάμψη της: λάμψη που μόνο ένα αστέρι μπορεί να συναγωνιστεί!

Το διαμάντι είναι καθαρός κρυσταλλικός άνθρακας που προήλθε από την έκθεσή του σε τεράστιες πιέσεις και πολύ υψηλές θερμοκρασίες βαθιά στο υπέδαφος, όπου και παρέμενε κρυμμένο για εκατομμύρια χρόνια. Μετέπειτα ήλθε στην επιφάνεια της γης μέσω των ηφαιστείων.Έτσι μπορούμε να τα βρούμε σε ηφαιστιογενείς περιοχές και στις όχθες των ποταμών όπου έχουν μεταφερθεί από τα νερά της βροχής

Από τα στοιχεία που υπάρχουν, το πρώτο ορυχείο διαμαντιών βρισκόταν στην Ινδία περί το 3,000 π.Χ.. Στα νεότερα χρόνια, τα μεγαλύτερα ορυχεία βρίσκονται στη Ν. Αφρική, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Αγκόλα, Ρωσία, Ζαΐρ και Αυστραλία. Το μεγαλύτερο όλων βρίσκεται στο Κίμπερλιν της Ν. Αφρικής. Στο ορυχείο αυτό βρέθηκε και το μεγαλύτερο ακατέργαστο διαμάντι στον κόσμο βάρους 3,106 καρατίων. Κόπηκε σε πολλά μικρότερα, πολλά από τα οποία βρίσκονται στους θησαυρούς της Βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας.Αδάμαστη Ομορφιά


Για να εξαχθεί ένα διαμάντι ενός καρατιού (κατεργασμένο) απαιτείται ποσότητα 250 τόνων ορυκτού. Αξίζει να σημειωθεί ότι, από τα διαμάντια που εξορύσσονται, λιγότερα από 20% χρησιμοποιούνται στην κοσμηματοποιία και ονομάζονται "gem-quality diamonds". Από αυτά, μόνο το 5% είναι μεγαλύτερα από 1 καράτι. Το υπόλοιπο 80% χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία και ονομάζονται «industrial diamonds" (ΝΑSA, υπολογιστές, βιομηχανία, κτλ).

Για να φτάσει ένα διαμάντι στα χέρια μιας γυναίκας έχει περάσει τουλάχιστον από 4 ηπείρους και από πολλά έμπειρα και ικανά χέρια στα μεγάλα κέντρα κοπής και επεξεργασίας διαμαντιών.Τα μεγαλύτερα βρίσκονται στην Αμβέρσα, στη Βομβάη, στη Ν. Υόρκη και το Τελ Αβίβ. Το διαμάντι είναι το μόνο ορυκτό που αποτελείται από ένα και μόνο στοιχείο χωρίς άλλες προσμίξεις. Είναι το πιο σκληρό [μόνο ένα άλλο διαμάντι μπορεί να το χαράξει], και με υψηλή διαθλαστικότητα καθώς η πυκνότητά του επιβραδύνει κατά 2/3 την ταχύτητα του φωτός όταν αυτό περνά στο εσωτερικό της πέτρας. Η καθαρότητα του υλικού του και αυτή ακριβώς η ικανότητα του να απορροφά και να αντανακλά το φως κατά τρόπο μοναδικό, το έχουν κατατάξει στην κορυφή της πυραμίδας των πολυτίμων λίθων, ως το γνησιότερο, διαυγέστερο και αγνότερο ορυκτό όλων.

Όταν εξορύσσεται μοιάζει με μια θαμπή απλή πέτρα.Η δεξιοτεχνία όμως ενός έμπειρου αδαμαντοκόπτη αρκεί για να μορφοποιήσει έτσι το διαμάντι, ώστε το φως να το διαπερνά και να αντανακλάται στις έδρες του επιστρέφοντας προς τα πάνω, χαρίζοντας του έτσι τη φυσική φωτεινότητα που το κάνει τόσο μοναδικό. Κατά συνέπεια, η εργασία του αδαμαντοκόπτη αντιπροσωπεύει την πιο σπουδαία και λεπτή φάση της επεξεργασίας του διαμαντιού.

Το διαμάντι κατέχει τη σημαντικότερη θέση στη συλλογή του Diamond Club, δικαιωματικά αφού είναι ο ωραιότερος και σπανιότερος πολύτιμος λίθος.Ενα Σύμβολο Αιώνιας Αγάπης


Η μοναδική διαύγεια, η ζωηρή λάμψη και η αντοχή στο χρόνο, είναι γνωρίσματα με τα οποία επέλεξε να προικίσει γενναιόδωρα η φύση το διαμάντι, διακρίνοντας το ως το πολυτιμότερο των ορυκτών της και το ακριβότερο υλικό δώρο της στον άνθρωπο. Αρχαία κείμενα μας αποκαλύπτουν πως στο πέρασμα των χρόνων, το διαμάντι ταυτίστηκε με το πιο δυνατό και ευγενές συναίσθημα, την αγάπη. Κατά την Ινδική μυθολογία το διαμάντι ασκούσε μεγάλη επιρροή στον έρωτα, αποτελούσε τον ιδανικότερο τρόπο έκφρασης της αιώνιας αγάπης και το καλύτερο αφιέρωμα πίστης και λατρείας. «Αδάμας» σημαίνει αδάμαστος, συνδυάζοντας για τους Έλληνες τα χαρακτηριστικά της πραγματικής αγάπης που είναι φλογερή, ατίθαση και αδάμαστη.

Πίστευαν ότι η φωτιά μέσα στο διαμάντι αντανακλούσε αυτήν ακριβώς την άσβεστη φλόγα. Από γραπτές μαρτυρίες μαθαίνουμε πως αιώνες πριν (1477) όταν ο Αρχιδούκας της Αυστρίας θέλησε να αποκαλύψει τα βαθιά συναισθήματα που έτρεφε για την μέλλουσα σύζυγό του Mαίρη της Βουργουνδίας, μαζί με την υπόσχεση γάμου επέλεξε να της δωρίσει ένα μονόπετρο διαμαντένιο δαχτυλίδι. Το πρώτο διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων είναι γεγονός!

Σήμερα, ένα μονόπετρο συνεχίζει να συνοδεύει μια πρόταση γάμου, γιατί φανερώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο προς την μελλοντική σύντροφο, τη γνησιότητα των συναισθημάτων, «σφραγίζοντας» μια υπόσχεση παντοτινής αγάπης, πίστης και αφοσίωσης. Σε μια επέτειο, ένα διαμαντένιο κόσμημα επιβεβαιώνει τα βαθιά αισθήματα δυο συντρόφων που προχωρούν μαζί στον κύκλο της ζωής, διατηρώντας αναλλοίωτη και δυνατή την αγάπη στο χρόνο, όσο ανεπηρέαστη μένει και η αξία ενός διαμαντιού

Στο Diamond Club θα βρείτε το κατάλληλο κόσμημα για κάθε ξεχωριστή στιγμή της ζωής σας… στην αρχή του γάμου σας, σε μια εκδήλωση αγάπης, σε μια επέτειο, στη γέννηση ενός παιδιού, σ’ ένα ευχαριστώ, σ’ ένα μου λείπεις, ή απλά και μόνο όντας ερωτευμένοι!

Τώρα που βρήκατε τον τέλειο σύντροφο σιγουρευτείτε ότι το διαμάντι που θα διαλέξετε είναι τόσο ξεχωριστό όσο η αγάπη σας, γιατί όπως η αγάπη που έχετε μεταξύ σας είναι μοναδική, έτσι και το κάθε διαμάντι έχει τη δική του προσωπικότητα και λάμψη. Πριν λοιπόν επιλέξτε το μονόπετρο σας, σας παροτρύνουμε να γνωρίσετε και να μάθετε όσα περισσότερα για τον όμορφο κόσμο των διαμαντιών!

ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ... ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΓΓΥΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ, Η ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΣΒΗΣΤΗ ΚΑΙ Η ΛΑΜΨΗ ΤΟΥ ΖΩΗΡΗ... ΟΠΩΣ Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ!Φροντίδα Διαμαντιών


ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Τα διαμάντια χρειάζονται τη φροντίδα σας για να διατηρήσουν τη λάμψη τους! Το διαμάντι σας αντικαθρεφτίζει όνειρα μιας ζωής, γι’ αυτό και το θέλετε να είναι πάντα λαμπερό, φωτεινό… υπέροχο σαν την πρώτη ημέρα που σας το χάρισε!

ΠΛΥΣΙΜΟ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ

Ετοιμάστε ένα μπώλ με ζεστή σαπουνάδα με οποιοδήποτε υγρό καθαρισμού. Βουρτσίστε απαλά με μία μαλακή οδοντόβουρτσα ενώ βρίσκεται το κόσμημα μέσα στη σαπουνάδα. Μεταφέρετέ το σε ένα συρμάτινο σουρωτήρι και ξεπλύνετέ το κάτω από τρεχούμενο ζεστό νερό (ώστε αν φύγει κάποια πέτρα να μείνει στο σουρωτήρι). Στεγνώστε το με ένα μαλακό πανί που δεν αφήνει χνούδι.

ΠΛΥΣΙΜΟ ΜΕ ΑΜΜΩΝΙΑ

Ετοιμάστε σε ένα μπώλ μείγμα με πέντε μέρη κρύου νερού, ένα μέρος αμμωνία μαγειρικής και προσθέστε λίγο υγρό καθαρισμού πιάτων. Αφήστε το κόσμημα για 30 λεπτά μέσα στο υγρό. Ανασηκώστε το κόσμημα και βουρτσίστε το με μια μαλακή οδοντόβουρτσα. Ξανακάντε το ίδιο μέσα στο διάλυμα και έπειτα ξεπλύνετέ το με ζεστό νερό. Στεγνώστε το με ένα μαλακό πανί που δεν αφήνει χνούδι.

ΥΓΡΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

Αγοράστε ένα επώνυμο υγρό καθαρισμού κοσμημάτων και ακολουθήστε της οδηγίες χρήσης στην ετικέττα.

Vodka on the rocks!

Κανείς δε είναι σίγουρος πως πραγματικά ανακαλύφθηκε αυτή η μέθοδος! Προφανώς κάποιος εξέλαβε την ιδέα του "Vodka on the Rocks" κυριολεκτικά και ανακάλυψε ένα ευφάνταστο τρόπο καθαρισμού διαμαντιών! Απλά βυθίστε το διαμάντι σας μέσα σε ένα ποτήρι με βότκα. Κατά προτίμηση σε ένα που δεν σκοπεύετε να πιείτε!Σας προτείνουμε μια φορά το χρόνο να μας φέρνετε τα κοσμήματά σας για ένα επαγγελματικό καθαρισμό! Η επαγγελματική περιποίηση θα κρατήσει λαμπερά και όμορφα τα κοσμήματά σας, όπως την πρώτη ημέρα που τα φορέσατε!.