danelian diamond ring

Η ΑΞΙΑ ΣΕ 4 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 4C’s


Η ομορφιά, η σπανιότητα και η αξία ενός διαμαντιού εξαρτώνται από την αλληλεπίδραση και των 4 παραγόντων - τα διαμάντια που έχουν το συνδυασμό των ανώτερων βαθμίδων στα 4C είναι τα σπανιότερα και συνεπώς τα πολυτιμότερα. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε το σπανιότερο διαμάντι για να βρείτε αυτό που θα μιλήσει στην καρδιά σας.

Αυτό το site σας βοηθά να καταλάβετε γιατί ένα διαμάντι μπορεί να φαίνεται ακόμα πιο ωραίο από ένα άλλο.ΚΟΠΗ- Σωστή Κοπή, Περισσότερη Λάμψη


danelian diamond cut
Η κοπή για ένα διαμάντι είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί είναι εκείνη που όχι μόνο θα του δώσει μορφή, αλλά κυρίως θα απελευθερώσει την ασύγκριτη λάμψη και την ομορφιά του. Η σωστή κοπή προϋποθέτει την άριστη γνώση, την επιδεξιότητα και το ταλέντο ενός πεπειραμένου αδαμαντοκόπτη, γιατί με απόλυτη ακρίβεια πρέπει να επιτύχει την τέλεια γεωμετρική σύνθεση και διαμόρφωση κάθε μιας από της 58 έδρες (ο αριθμός αξαρτάται από το σχήμα) στις οποίες κόβεται ένα διαμάντι στρογγυλό (round brilliant cut). Μόνον έτσι το φως διαχέεται τέλεια στο εσωτερικό του και επιστρέφει με όλη του την ένταση μέσα από αυτό. Ένας άπειρος αδαμαντοκόπτης θα καταστρέψει μια όμορφη πέτρα. O τρόπος κοπής δίνει τη δυνατότητα στο διαμάντι να κάνει την καλύτερη χρήση φωτός.


Το Diamond Club επιλέγει διαμάντια κομμένα μόνο στις κατάλληλες αναλογίες έτσι ώστε να πετυχαίνουν την τέλεια ισορροπία λάμψης και διάχυσης του φωτός.

Σ’ ένα διαμάντι κομμένο σε σωστές αναλογίες, (σχέδιο 1) το φως αντανακλάται από τη μια έδρα στη άλλη και διασκορπίζεται από το επάνω του μέρος.

Αν η κοπή είναι πολύ βαθιά, (σχέδιο 2) μέρος του φωτός ξεφεύγει από την πίσω πλευρά του κώνου.

Αν αντιθέτως η κοπή δεν έχει βάθος, (σχέδιο 3) το φως διαφεύγει μέσω του κώνου, πριν γίνει η αντανάκλαση.


ΣΧΗΜΑ


danelian diamond cut Πολλοί συγχέουν την κοπή με το σχήμα ενός διαμαντιού. Η μορφή μιας ακατατέργαστης πέτρας συνήθως οδηγεί σε τι σχήμα θα κοπεί κι αυτή η απόφαση είναι μέρος της τέχνης του αδαμαντοκόπτη. Το πιο δημοφηλές σχήμα διαμαντιού είναι το στρογγυλό (round brilliant). Άλλα περιζήτητα σχήματα είναι τα fancy shapes: emerald, princess, asscher, cushion, radiant, triangle, pear, marquise, oval και heart.
ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ - Ο,τι πιο σπάνιο


danelian diamond clarity danelian diamond clarity danelian diamond clarity danelian diamond clarity danelian diamond clarity danelian diamond clarity danelian diamond clarity
Τα διαμάντια εκπέμπουν περισσότερη λάμψη από κάθε άλλο πολύτιμο λίθο. Σ ένα διαμάντι εντελώς απαλλαγμένο από έγκλειστα, το φως στη διαδρομή του μέσα από την καρδιά της πέτρας δε συναντά κανένα εμπόδιο. Είναι σπάνιο να βρεις ένα διαμάντι απαλλαγμένο από της φύσης τα σημάδια, γνωστά ως έγκλειστα. Πρόκειται για στίγματα, τα οποία καθορίζουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του κάθε διαμαντιού, χωρίς να μειώνουν την ομορφιά του. Όμως, όσο λιγότερα και μικρότερα είναι τα έγκλειστα τόσο πιο διαυγές και σπάνιο είναι το διαμάντι και κατ’ επέκταση τόσο πιο πολύτιμο. Ο αριθμός, το μέγεθος, η θέση και το χρώμα των εγκλείστων προσδιορίζουν την καθαρότητα ενός διαμαντιού.


ΕΓΚΛΕΙΣΤΑ ΟΡΑΤΑ ΜΕ ΓΥΜΝΟ ΜΑΤΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ DIAMOND CLUB. ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟ DIAMOND CLUB ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΙΣ 8 .


Η καθαρότητα είναι όρος που καθιερώθηκε από το Αμερικάνικο Γεωλογικό Ινστιτούτο (GIA) και υπολογίζεται σε μια κλίμακα διαβάθμισης που εκτείνεται από το FL (flawless) όπου κάτω από μεγέθυνση στο δεκαπλάσιο δεν διακρίνονται έγκλειστα / φυσικά στίγματα, ως το Ι3 όπου τα έγκλειστα είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού. Ένα έγκλειστο στη μέση ή στην κορύφη του διαμαντιού μπορεί να επιδράσει στη διάχυση του φωτός επηρεάζοντας τη λάμψη και φωτεινότητά του.

Τα περισσότερα έγκλειστα απαιτούν μεγέθυνση στο δεκαπλάσιο για να παρατηρηθούν από ένα έμπειρο μάτι. Ακόμα και με τον μεγενθυτικό φακό, έγκλειστα που κατηγοροποιούνται μέχρι και την SI κατηγορία είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν.

ΚΑΡΑΤΙΑ


danelian diamond clarity danelian diamond clarity danelian diamond clarity danelian diamond clarity danelian diamond clarity danelian diamond clarity danelian diamond clarity danelian diamond clarity danelian diamond clarity
Το βάρος ενός διαμαντιού μετριέται χρησιμοποιώντας ως μονάδα μέτρησης το καράτι. Το καράτι ισούται με 0,20 του γραμμαρίου, δηλαδή 5 καράτια ισοδυναμούν με 1 γραμμάριο. Επίσης ένα καράτι διαιρείται σε 100 εκατοστά. Έτσι ένα διαμάντι 75 εκατοστών ζυγίζει 0,75 καράτια. Το βάρος ενός διαμαντιού μπορεί να είναι σημαντικός παράγοντας και να έχει άμεσο αντίκτυπο στην αξία του διαμαντιού αλλά μόνο του δεν την καθορίζει. Δύο διαμάντια ίσου βάρους διαφέρουν εξαιρετικά στην τιμή αν έχουν διαφορές στα υπόλοιπα C (κοπή, χρώμα και καθαρότητα) και πράγματι ένα μικρότερο διαμάντι μπορεί να είναι πολύ πιο όμορφο και μεγαλύτερης αξίας από ένα μεγαλύτερο, αν οι υπόλοιποι δείκτες ποιότητας - κοπή, χρώμα, καθαρότητα - είναι χαμηλότεροι. Τι συμβαίνει όμως όταν τα διαμάντια είναι ίδιας ποιότητας; Ένα διαμάντι ενός καρατίου κοστίζει ακριβώς τη μισή τιμή από ένα διαμάντι δυο καρατίων - σωστά; Λάθος! Σε αυτήν την περίπτωση ο αριθμός των καρατιών δεν αυξάνει την αξία τους αναλογικά αλλά γεωμετρικά. Αφού τα μεγαλύτερα διαμάντια βρίσκονται σπανιότερα στη φύση, ένα διαμάντι δυο καρατίων θα έχει υπερδιπλάσια αξία, από ένα διαμάντι ενός καρατίου, διατηρώντας σταθερά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, δηλαδή το χρώμα, την καθαρότητα και την κοπή. Μεγάλα διαμάντια υψηλής ποιότητας είναι πολύ σπάνια!

Στο Diamond Club, οι ειδικευμένοι συνεργάτες μας, σας αναλύουν με λεπτομέρεια τους τέσσερις παράγοντες ποιότητας ενός διαμαντιού και εσείς διαλέγετε το καταλληλότερο διαμάντι για εσάς με το συνδυασμό των 4C’s που επιθυμείτε!
ΧΡΩΜΑ - ΤΟ ΚΑΛΟ ΧΡΩΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ… ΧΡΩΜΑ!


danelian diamond color Το καλύτερο διαμάντι είναι το άχρωμο, γιατί μόνο αυτό λειτουργεί καλύτερα σαν πρίσμα επιτρέποντας στο φως που περνά στο εσωτερικό του, να αντικατοπτρίζεται από την επιφάνειά του σε μικρά ουράνια τόξα.

Η χρωματική κλίμακα κυμαίνεται από το εντελώς άχρωμο D μέχρι το απαλό κίτρινο Z. Οι διαφορές ανάμεσα στις βαθμίδες είναι ανεπαίσθητες, πράγμα που άλλωστε μπορείτε να διακρίνετε από τον αριθμό των βαθμίδων μέσα σε κάθε κατηγορία του πίνακα. Ενώ πολλά διαμάντια φαίνονται άχρωμα στο άπειρο μάτι, μια προσεκτική παρατήρηση θα δείξει φωτοσκιάσεις οι οποίες διαμορφώνουν τη θέση του στην κλίμακα.

Το χρώμα είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στον καθορισμό της αξίας του διαμαντιού. Μπορεί οι διαφορές ανάμεσα στις βαθμίδες να είναι ελάχιστες, η διαφορά τους όμως στην αξία είναι μεγάλη!

ΤΑ 6 ΠΙΟ ΣΠΑΝΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ D ΜΕΧΡΙ Ι, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤIΝΕΙ ΤΟ DIAMOND CLUB.


Απαράμιλλης ομορφιάς είναι ωστόσο και τα χρωματιστά από τη φύση τους διαμάντια! Είναι γνωστά ως fancy - colored diamonds και υπάρχουν σε αποχρώσεις όπως μπλε, πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, ροζ και το πιο σπάνιο όλων κόκκινο. Τα έξοχης ποιότητας fancy colored diamonds είναι εξαιρετικά σπάνια. Και ως εκ τούτου ανεκτίμητης αξίας. Η ποιότητα και το βάθος του χρώματος είναι τα στοιχεία που διαμορφώνουν την αξία τους καθιστώντας τα περιζήτητα.

Τα fancy - colored diamonds έχουν τα δικά τους ειδικά φτιαγμένα κριτήρια και μέτρα σύγκρισης για εκτίμηση. O παράγοντας χρώμα λειτουργεί αντιστρόφως από τα λευκά διαμάντια - όσο πιο έντονο είναι το χρώμα ενός διαμαντιού τόσο πιο πολύτιμο είναι.

5th C! CERTIFICATE – το «δακτυλικό αποτύπωμα» του διαμαντιούΣτο Diamond Club, έχουμε εισάγει και ένα πέμπτο C, το Certificate. Εξίσου σημαντικό όσο τα υπόλοιπα 4C που επιβεβαιώνονται και εγγυώνται μόνο από αυτό. Κάθε διαμάντι, όπως κάθε δακτυλικό αποτύπωμα, είναι μοναδικό και ξεχωριστό από κάθε άλλο! Ένα Certificate ή Grading Report παρέχοντας τα ακριβή χαρακτηριστικά του κάθε διαμαντιού επαληθεύει ότι έχετε αποκτήσει αυτό ακριβώς που σας έχουμε υποσχεθεί και εξασφαλίζει ότι η αξία του θα παραμείνει αμετάβλητη.

Τι περιλαμβάνει ένα Certificate / Grading Report ενός διαμαντιού;

Τι περιλαμβάνει ένα Certificate / Grading Report ενός διαμαντιού; Κάθε διαμάντι συνοδεύεται από ένα Certificate ή Grading Report που πιστοποιεί τα μοναδικά χαρακτηριστικά του γνωρίσματα, δηλαδή τα 4C: κοπή, καθαρότητα, χρώμα, καράτια, σχήμα καθώς και τις διαστάσεις, αναλογίες, συμμετρίες που είναι μοναδικές για κάθε διαμάντι. Ακόμα περιέχει ένα σχεδιάγραμμα του διαμαντιού με τα ιδιαίτερα και μοναδικά του χαρακτηριστικά για να εξασφαλίζει την πλήρη αναγνώριση του.

Ποιος εκδίδει τα Certificates / Grading Reports;

Για να εξασφαλίσουμε την πολυτιμότητακαι αξία των διαμαντιών του οίκου μας, παρέχουμε στους πελάτες μας Certificates εκδοθέντα μόνο από τους πλέον αξιόπιστους ανεξάρτητους γεμολογικούς οίκους του κόσμου, την GIA (Gemological Institute of America) ή HRD (Hog Raad Voor Diamant). Εργαστήρια διεθνώς αναγνωρισμένα για τα υψηλότερα κριτήρια αμερόληπτης αξιολόγησης και πιστοποίησης διαμαντιών.

Αγοράζοντας διαμάντια συνοδευόμενα από Certificates αυτών των αξιόπιστων γεμολογικών οίκων επιτρέπει σε κάποιον να γνωρίζει ακριβώς τι αποκτάει και να μπορεί να κάνει αντικειμενική σύγκριση τιμών. Η παραμικρή διαφορά σε κάποιο από τους παράγοντες επηρεάζει σημαντικά την αξία του διαμαντιού.

Για το Diamond Club το 5 C είναι εξίσου ή ίσως και πιο σημαντικό από τα υπόλοιπα 4 αφού εξασφαλίζει τους τέσσερις παράγοντες που επηρεάζουν την ομορφιά, σπανιότητα κι έτσι την αξία της αγοράς σας για το σήμερα και το μέλλον!

Την γνησιότητα, τη λάμψη και την αξία εγγυάται το όνομα Δανελιάν.